ada
ada
 

Terapinis gydymas

Terapinis gydymas skirtas plombuoti pažeistus dantis

Dantų plombavimas dažniausiai atliekamas dėl šių priežasčių: dantų ėduonies, dantų traumų, įgimtų danties formos vystymosi trūkumų ar estetinių priežasčių. Taip pat, gali būti perplombuojamos senos ar nekokybiškos plombos.

Ėduonis

Bene dažniausia dantų plombavimo priežastis – ėduonis. Ėduonis yra pavojinga dantų liga, kurios atsiradimą gali lemti keli veiksniai: nepakankama burnos higiena, netinkama mityba, netaisyklingas sąkandis, žalingi įpročiai ar genetika. Dantų emalis pažeidžia danties kietuosius audinius, dėl to jie tampa mažiau patvarūs. Ėduonį galima atpažinti iš pakitusios dantų spalvos, ant dantų paviršiaus atsiradusių dėmių, dantų jautrumo, taip pat, dantyje atsiradusios ertmės. Ėduonis yra pavojinga dantų liga, kadangi gali išplisti į gilesnius danties sluoksnius ir sukelti uždegimą. Pastebėję dantų pakitimus, nemalonius pojūčius ar skausmą, nelaukite rimtų pasekmių ir nedelsiant apsilankykite pas odontologą. Gydytojas išvalys kariozines ertmes ir jas užplombuos kokybiškomis plombavimo medžiagomis. Esant rimtesniems pažeidimams, gali prireikti protezavimo restauracijų – įklotų, užklotų, vainikėlių.

Dantų plombavimas

Dantų plombavimas atliekamas vietinėje nejautroje, siekiant išsaugoti kiek įmanoma daugiau sveikų danties audinių ir tiksliai atkurti buvusią danties audinių spalvą, struktūrą, anatominę sandarą ir funkciją. „Dens Perfectus“ gydytojai naudoja tik pasaulyje pripažintas aukščiausios kokybės žinomiausių gamintojų sertifikuotas plombines medžiagas. Taigi, pacientai gali būti tikri, kad plombos tarnaus ilgus metus. Mūsų klinikoje Jūs turite  galimybę rinktis įvairios paskirties šviesoje kietėjančius kompozitus, sustiprintus keramikos ir užpildytas nano dalelėmis bei odontologų ypač šiandien vertinamas skystas kompozicines plombas. Šios plombos itin estetiškos ir tvirtos, nepastebimos ant dantų ir padeda išsaugoti kuo daugiau danties audinių.

Estetinis dantų plombavimas

Estetinis plombavimas – tai procedūra, kai kruopščiai, sluoksnis po sluoksnio pažangiomis medžiagomis atkuriamas jūsų dantis. Atstatoma ne tik natūraliai atrodanti estetinė išvaizda, tačiau, labai svarbu – originali danties funkcija. Dažniausiai estetinis plombavimas atliekamas, kuomet norima:

  • atnaujinti pasenusias plombas;
  • patobulinti fluorozės paveiktus dantis;
  • panaikinti dantų nusidėvėjimo paliktas žymes;
  • panaikinti atsiradusius tarpus tarp dantų;
  • patobulinti kreivai išaugusius/per trumpus dantis;
  • suteikti dantims ir šypsenai taisyklingą formą.

Tačiau, jei estetinis plombavimas pasirenkamas dantų tiesinimui, reikėtų atkreipti dėmesį, kad tai ne visuomet išeitis. Kodėl? Po konsultacijos gydytojas turi nustatyti, ar tai tik keli lengvai pašalinami trūkumai, ar daug rimtesnė sąkandžio problema. Jei diagnozuojama pastaroji, pirmiausiai skiriamas ortodontinis ar net kompleksinis gydymas, įtraukiant kitus savo srities profesionalus. Kai sąkandžio problemos išspręstos, galimas tolimesnis estetinis dantų gydymas.