ada
ada
 

PRF technologija – žaizdų gydymas

Veiksmingas ir visiškai natūralus kraujo plazmos injekcijų metodas, skirtas estetikos bei sveikatos problemų sprendimui

PRF – tai veiksmingas ir visiškai natūralus kraujo plazmos injekcijų metodas, skirtas estetikos bei sveikatos problemų sprendimui. Šis metodas išsiskiria tuo, kad atliekamas be chirurginės intervencijos ar cheminių elementų, o naudojant tik kraujo koncentratą. Kraujo koncentratas praturtintas kamieninėmis ląstelėmis ir augimo faktoriais, todėl skatina audinių regeneraciją bei stiprina imunitetą. Nuo PRP metodo šis skiriasi tuo, kad ilgainiui PRF poveikis didėja, todėl rezultatai nuolat gerėja.

PRF odontologijoje

Šis moksliškai pagrįstas metodas efektyviai pritaikomas įvairiose srityse. Ne išimtis ir odontologija. PRF metodas padeda stabdyti kraujavimą, mažinti uždegimą, tinimą, mažina randus, infekcijos riziką. PRF gali būti taikomas burnos chirurgijos procedūrose, dantenų gydyme, pooperacinių žaizdų gydyme ir kt.

Kaip tai vyksta?

Iš paciento venos paimamas nedidelis kiekis kraujo. Mėgintuvėlis su krauju yra centrifuguojamas specialia įranga, kol atskiriami baltieji kraujo kūneliai. Gautu kraujo koncentratu pripildomas švirkštas ir įšvirkščiamas probleminėje vietoje. Po injekcijos įleistas kraujo koncentratas 10–14 dienų skleidžia augimo faktorius. Procedūros metu naudojamos plonos adatos, todėl procedūra yra greita ir neskausminga.